Így lehetünk földművesként a lehető legjobb egészségügyi állapotban

2023. szeptember 16.Életmód 689 szó3,5 perc olvasási idő
FőoldalÍgy lehetünk földművesként a lehető legjobb egészségügyi állapotban

Felmérésekből nemrégiben kiderült, hogy a legveszélyesebb munkák közé a mezőgazdasági tevékenységek sorolhatóak, főleg akkor, ha csak Európát nézzük meg. A mezőgazdaságban ugyanis az egész év során, szinte megállás nélkül folynak a munkálatok, ezeknek elvégzéséhez pedig a legtöbb esetben különböző mezőgazdasági eszközökre, földművelő gépekre és járművekre is szükség van.

Éppen ezért nem mindegy az, hogy kik végzik el a rájuk bízott feladatokat, a munkáltatóknak pedig minden esetben kötelességük a munkavállalókat munka és balesetvédelmi oktatásban részesítenie, annak érdekében, hogy a lehetséges veszélyforrásokra felhívják a dolgozók figyelmét, ezáltal ők mindent megtegyenek a balesetek és munkából adódó megbetegedések megelőzése érdekében.

Mit tud biztosítani az állami egészségügy napjainkban? 

A baj azonban könnyen megvan, még abban az esetben is, ha az emberek a lehető legjobban megpróbálnak körültekintően eljárni munkavégzés során. A gond leginkább ott szokott kezdődni, hogy az agráripar területein, a földművelés során a munkások teljesen egyedül vannak. Éppen ezért nem mindegy, hogy baj esetén ők mennyire gyorsan fognak tudni segítséget hívni, illetve az sem mindegy, hogy rövid időn belül meg fogják-e kapni a megfelelő orvosi ellátást.

Sajnos nagyon gyakran tapasztalhatjuk azt mi magunk is, hogy egy fontosabb szűrővizsgálatra, vagy kezelésre, esetleg műtétre az állami ellátásban akár hónapokat kell várni. Vannak bizonyos esetek amikor erre nincs időnk, egy sürgősebb helyzetben pedig lehetetlen 6-8 hónapot várni egy vizsgálatra vagy műtétre.

Egy kisebb probléma esetén általában az emberek első lépésben a háziorvost keresik fel, aki az általános vizsgálatok után ad egy beutalót a szakorvoshoz. A gond itt kezdődik, ugyanis legyen szó bármilyen vizsgálatról, az állami egészségügyben elég nehéz időpontot kérni egy-egy vizsgálatra.

Így segíthet számunkra a magán egészségbiztosítás

Ha valaki nem szeretné, vagy egész egyszerűen az egészségügyi állapota nem engedi meg azt, hogy hónapokat várjon egy vizsgálatra, annyit tehet még, hogy felkeres egy magán orvost, aki valószínűleg hamarabb tudja fogadni, de egy konzultációra akár 20-25 ezer forintot is elkérhet, ezt pedig már nem mindenki fogja tudni kifizetni, főleg, ha nem csak egy vizsgálatról van szó.

Egy súlyosabb esetben, amikor hosszas kivizsgálásokra is szükség van, a magán orvosi ellátás kifizetése anyagi csőd is lehet egy átlagos család számára.

Szerencsére a magán egészségbiztosítást ma már bárki igénybe veheti. A MediHelp magán egészségbiztosítás azt a célt szolgálja, hogy fix havidíjért lehetőségünk legyen bármilyen egészségügyi ellátásban részesülni sorban állás, és hosszas várakozás nélkül.

Ilyen esetben lényegében nem mi, hanem a biztosítónk fogja kifizetni a magán orvosi díjakat akkor is, ha egy hónap alatt többször el kell mennünk orvoshoz.  Legyen szó MR, CT, vagy EKG vizsgálatról, de beszélhetünk röntgenről, ultrahangról, vérvizsgálatról, minden ezzel járó költséget ezentúl a biztosítón fog fizetni, anélkül hogy nekünk bármilyen fontos vizsgálatot le kéne mondanunk az anyagiak miatt.

Még több olvasnivaló..

Így lehetünk földművesként a lehető legjobb egészségügyi állapotban

2023. szeptember 16.|

Felmérésekből nemrégiben kiderült, hogy a legveszélyesebb munkák közé a mezőgazdasági tevékenységek sorolhatóak, főleg akkor, ha csak Európát nézzük meg. A mezőgazdaságban ugyanis az egész év során, szinte megállás nélkül folynak a munkálatok, ezeknek elvégzéséhez pedig

Növények a lakás különböző helyiségekben

2023. május 17.|

Amikor azt tervezzük, hogy milyen növényekkel is varázsolhatnánk otthonosabbá lakóhelyünket, fontos, hogy olyanokat válasszunk, melyeket könnyen tudunk gondozni, és amelyek illeszkednek a berendezéshez, a lakás stílusához.

A mezőgazdaság és az élelmiszertermelés jövője

2023. április 30.|

A növekvő népesség táplálásához a becslések szerint 2050-ig akár 68 százalékkal is növelni kell az élelmiszertermelést, ám nem ez az egyetlen kihívás. Ott van az a tény is, hogy a középosztálybeli népesség növekszik, ami általában

Go to Top