Így lehetünk földművesként a lehető legjobb egészségügyi állapotban

2023. szeptember 16.Életmód 689 szó3,5 perc olvasási idő
FőoldalÍgy lehetünk földművesként a lehető legjobb egészségügyi állapotban

Felmérésekből nemrégiben kiderült, hogy a legveszélyesebb munkák közé a mezőgazdasági tevékenységek sorolhatóak, főleg akkor, ha csak Európát nézzük meg. A mezőgazdaságban ugyanis az egész év során, szinte megállás nélkül folynak a munkálatok, ezeknek elvégzéséhez pedig a legtöbb esetben különböző mezőgazdasági eszközökre, földművelő gépekre és járművekre is szükség van.

Éppen ezért nem mindegy az, hogy kik végzik el a rájuk bízott feladatokat, a munkáltatóknak pedig minden esetben kötelességük a munkavállalókat munka és balesetvédelmi oktatásban részesítenie, annak érdekében, hogy a lehetséges veszélyforrásokra felhívják a dolgozók figyelmét, ezáltal ők mindent megtegyenek a balesetek és munkából adódó megbetegedések megelőzése érdekében.

Mit tud biztosítani az állami egészségügy napjainkban? 

A baj azonban könnyen megvan, még abban az esetben is, ha az emberek a lehető legjobban megpróbálnak körültekintően eljárni munkavégzés során. A gond leginkább ott szokott kezdődni, hogy az agráripar területein, a földművelés során a munkások teljesen egyedül vannak. Éppen ezért nem mindegy, hogy baj esetén ők mennyire gyorsan fognak tudni segítséget hívni, illetve az sem mindegy, hogy rövid időn belül meg fogják-e kapni a megfelelő orvosi ellátást.

Sajnos nagyon gyakran tapasztalhatjuk azt mi magunk is, hogy egy fontosabb szűrővizsgálatra, vagy kezelésre, esetleg műtétre az állami ellátásban akár hónapokat kell várni. Vannak bizonyos esetek amikor erre nincs időnk, egy sürgősebb helyzetben pedig lehetetlen 6-8 hónapot várni egy vizsgálatra vagy műtétre.

Egy kisebb probléma esetén általában az emberek első lépésben a háziorvost keresik fel, aki az általános vizsgálatok után ad egy beutalót a szakorvoshoz. A gond itt kezdődik, ugyanis legyen szó bármilyen vizsgálatról, az állami egészségügyben elég nehéz időpontot kérni egy-egy vizsgálatra.

Így segíthet számunkra a magán egészségbiztosítás

Ha valaki nem szeretné, vagy egész egyszerűen az egészségügyi állapota nem engedi meg azt, hogy hónapokat várjon egy vizsgálatra, annyit tehet még, hogy felkeres egy magán orvost, aki valószínűleg hamarabb tudja fogadni, de egy konzultációra akár 20-25 ezer forintot is elkérhet, ezt pedig már nem mindenki fogja tudni kifizetni, főleg, ha nem csak egy vizsgálatról van szó.

Egy súlyosabb esetben, amikor hosszas kivizsgálásokra is szükség van, a magán orvosi ellátás kifizetése anyagi csőd is lehet egy átlagos család számára.

Szerencsére a magán egészségbiztosítást ma már bárki igénybe veheti. A MediHelp magán egészségbiztosítás azt a célt szolgálja, hogy fix havidíjért lehetőségünk legyen bármilyen egészségügyi ellátásban részesülni sorban állás, és hosszas várakozás nélkül.

Ilyen esetben lényegében nem mi, hanem a biztosítónk fogja kifizetni a magán orvosi díjakat akkor is, ha egy hónap alatt többször el kell mennünk orvoshoz.  Legyen szó MR, CT, vagy EKG vizsgálatról, de beszélhetünk röntgenről, ultrahangról, vérvizsgálatról, minden ezzel járó költséget ezentúl a biztosítón fog fizetni, anélkül hogy nekünk bármilyen fontos vizsgálatot le kéne mondanunk az anyagiak miatt.

Még több olvasnivaló..

Ételek, amikről nem is gondolnánk, hogy árt a fogunknak

2024. május 25.|

Az senki számára nem titok már, hogy a cukros, savas ételek károsak a fogaink számára, de akadnak olyan, egészséges ételek és italok is, melyekről nem is gondolnánk, hogy a fogaink épsége érdekébe mértékkel kellene őket

Hogyan nyerjük több teret, ha családi házunk van?

2024. április 13.|

Ahogy nő a család egyre inkább azt érezhetjük, hogy nem elég a hely. Bővítésre persze nem minden esetben van lehetőség, ám ha családi házunk van, akkor akár a tetőtér beépítésében, vagy még egy emelet felhúzásában

Hogyan fogyhatunk infraszaunával?

2024. február 20.|

Az infraszaunák kezdetben csak a szépség szalonok és wellness központok kiváltsága volt, ám ahogy elkezdett terjedni a szaunázás, az infraszaunák is egyre több helyen jelentek meg, szállodákban, hotelekben, sőt, még edzőtermekben is.

Go to Top