Földvásárlásra is van lehetőségünk aranykalászos gazdaként

2023. december 11.Agráripar 655 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalFöldvásárlásra is van lehetőségünk aranykalászos gazdaként

Egy aranykalászos gazda röviden összefoglalva az alap állattartási, növénytermesztési, mezőgazdasági és gépkezelői ismeretekkel van tisztában, ez azonban természetesen ennél jóval összetettebb dolog.

Az aranykalászos gazda képzést lehetőségünk van elvégezni a Magyar Felnőttképzési Centrum keretein belül, maga a tanfolyam csak alapfokú iskolai végzettséget, illetve egészségügyi alkalmasságot igényel.

A képzés során a résztvevők megismerkednek az általános mezőgazdasági szakismeretekkel, illetve olyan elméleti és gyakorlati tudást szereznek, melyre szükségük lesz a mezőgazdasági munkák elvégzése során. A tanfolyam Agrár szakmai szempontból is kiváló lehetőséget nyújt azoknak az embereknek, akik a mezőgazdaság területén szeretnének elhelyezkedni.

Mi mindenre jó az Aranykalászos gazda tanfolyam?

A képzésben résztvevők gyakorlott agrármérnök tanáraiktól fogják elsajátítani a mezőgazdasági feladatok elvégzéséhez szükséges tudást, megtanulják többek között azt, hogy a különböző fertőtlenítő oldatokat hogyan kell alkalmazni, és milyen módon kell azokat elkészíteni.

Emellett az aranykalászos gazdák mindent megtanulnak a haszonállatok párzásával kapcsolatban, ennek köszönhetően megfelelő időben fel fogják ismerni a gazdasági állatok ivarzását, a pároztatásban így hatékonyan közre tudnak működni, emellett az elletés során is hozzáértő segítséget tudnak nyújtani az állat számára, és természetesen megtanulnak mindent az újszülött állatok gondozásáról is. A gazdák a képzés után képesek lesznek a gépi fejést a megfelelő higiéniai előírások szerint elvégezni.

A tanfolyam során a gyakorlati foglalkozások keretein belül a tanulók megismerkedhetnek az etető-itató berendezések szakszerű vizsgálati folyamataival, elsajátíthatnak mindent a takarmányok előkészítésével kapcsolatban, de az állattartás mellett természetesen a gazdák feladatai közé tartozik a növénytermesztés is, ezen belül a helyes palántanevelés, a tűzdelés, illetve a zöldségnövények maradéktalan, szakszerű begyűjtése, tisztítása, csomagolása, illetve értékesítése is.

Tudást szerez emellett a különböző gyomnövények elleni védekezésben is, a talaj előkészítésével, a vetéssel, illetve a növényápolással kapcsolatban is, melyek nélkül a növénytermesztés nem lenne eredményes.

Földvásárlás Aranykalászos gazda képzéssel?

Az Aranykalászos tanfolyamot a legtöbb esetben azok az emberek szokták elvégezni, akik a mezőgazdasággal kapcsolatos alap tudást szeretnék elsajátítani leginkább saját gazdaságuk beindítása céljából.

Az sem ritka azonban, ha valaki ezzel a képesítéssel meg szeretné szerezni a regisztrált földműves igazolást, mellyel lehetőségük nyílik arra, hogy 1 hektárnál nagyobb mezőgazdasági besorolású földterületet megvásároljanak.

Ehhez ugyanis ma Magyarországon minimum az Aranykalászos gazda, vagy annál magasabb mezőgazdasági végzettségre mindenképpen szükség van. Emellett jó tudni, hogy a gazdákat különböző anyagi támogatáshoz is segítheti a képzés, hiszen rengeteg gazda pályázat alapfeltétele, hogy a pályázó rendelkezzen a megfelelő mezőgazdasági végzettséggel, mint például az Aranykalászos Gazda.

Még több olvasnivaló..

Ételek, amikről nem is gondolnánk, hogy árt a fogunknak

2024. május 25.|

Az senki számára nem titok már, hogy a cukros, savas ételek károsak a fogaink számára, de akadnak olyan, egészséges ételek és italok is, melyekről nem is gondolnánk, hogy a fogaink épsége érdekébe mértékkel kellene őket

Hogyan nyerjük több teret, ha családi házunk van?

2024. április 13.|

Ahogy nő a család egyre inkább azt érezhetjük, hogy nem elég a hely. Bővítésre persze nem minden esetben van lehetőség, ám ha családi házunk van, akkor akár a tetőtér beépítésében, vagy még egy emelet felhúzásában

Hogyan fogyhatunk infraszaunával?

2024. február 20.|

Az infraszaunák kezdetben csak a szépség szalonok és wellness központok kiváltsága volt, ám ahogy elkezdett terjedni a szaunázás, az infraszaunák is egyre több helyen jelentek meg, szállodákban, hotelekben, sőt, még edzőtermekben is.

Go to Top