Hogyan fogyhatunk infraszaunával?

2024. február 20.Életmód 672 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalHogyan fogyhatunk infraszaunával?

Az infraszaunák kezdetben csak a szépség szalonok és wellness központok kiváltsága volt, ám ahogy elkezdett terjedni a szaunázás, az infraszaunák is egyre több helyen jelentek meg, szállodákban, hotelekben, sőt, még edzőtermekben is.

Sokan csak a relaxálás egyik eszközének tekintik őket még manapság is, de a helyzet az, hogy számos más célra is használhatóak, többek között fogyásra is. Nem is gondolnánk, de az infraszaunázásnak a fogyásban is nagy szerepe lehet, és segíthet elérni azt a testsúlyt, amire vágyunk, írja az infraszauna.org.

Természetesen az infraszauna számos más jótékony hatással is bír, segít csökkenteni a stresszt, elősegíti a méregtelenítést, regenerálja a bőrt, jó megoldás ekcéma és narancsbőr ellen is, de az immunerősítésben is nagy szerepet játszhat. Szóval, ha beülünk az infraszaunába azért, nemcsak a fogyást segíthetjük elő, de egészségesebbek lehetünk testileg és lelkileg is egyaránt. De hogyan használhatjuk az infraszaunát fogyásra? A következőkben erről lesz szó.

Hogyan és mennyit érdemes használni az infraszaunát, ha fogyni szeretnénk?

Számos tanulmány született már az infraszaunázás fogyásra gyakorolt hatásáról az elmúlt években. A régi és az új kutatások szerint is 30-40 perc infraszaunázással akár 300-500 kalóriát is elégethetünk. Az infravörös sugarak akár 4-5 mm mélyen is a bőr alá hatolnak, és belülről kifelé melegítik fel a testünket. Ennek hatására kitágulnak az erek, felgyorsul az anyagcsere, csökken a vérnyomás, több oxigén kerül a vérünkbe, és persze izzadni is kezdünk.

Az intenzív izzadással pedig számos méreganyag is távozik a szervezetünkből, többek között zsírsavak és koleszterin is. És mivel infraszaunzás közben a test kalóriát is éget, fogyni is fogunk.

Egy 30-40 perces infraszaunázás ugyanennyi ideig tartó futással ér fel. És ha relaxálva, pihenve is égethetjük a kalóriákat, miért is ne tegyük? Sokan munka után már fáradtak, hogy még fussanak is, esetleg nincs idejük eljárni edzőterembe.

Ha van otthon szauna, akkor heti 2-3 alkalom segíthet abban, hogy a fogyókúránk hatékonyabb legyen, és ne csak elérjük a kívánt eredményt, de azt meg is tarthassuk.

Mielőtt beülünk az infraszaunába, érdemes előtte fél órával fél liter vizet meginni, és ugyanezt a mennyiséget elfogyasztani szaunázás után is. A folyadékpótlás rendkívül fontos!

Lényeges az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás is!

Természetesen az infraszaunázás önmagában még kevés ahhoz, hogy tartós eredmény érjünk el, de minden esetre rendkívül jó lehetőség, ha valóban elhatároztunk magunkat a testsúlycsökkentés mellett. Ha valóban fogyni szeretnénk, akkor az egészséges táplálkozásról sem szabad megfeledkezni, és persze a rendszeres testmozgás sem váltható ki teljes egészében a szaunázással.

Célszerű kikérnünk a házi orvosunk véleményét is, aki segít egy megfelelő étrendet felállítani, javasol mozgásformákat, és persze abban is tanácsot adhat, hogy számunkra megfelelő megoldás-e az infraszauna, ugyanis vannak olyan esetek, amikor nem alkalmazható. Erről mindenképp érdemes tájékozódni.

Még több olvasnivaló..

Ételek, amikről nem is gondolnánk, hogy árt a fogunknak

2024. május 25.|

Az senki számára nem titok már, hogy a cukros, savas ételek károsak a fogaink számára, de akadnak olyan, egészséges ételek és italok is, melyekről nem is gondolnánk, hogy a fogaink épsége érdekébe mértékkel kellene őket

Hogyan nyerjük több teret, ha családi házunk van?

2024. április 13.|

Ahogy nő a család egyre inkább azt érezhetjük, hogy nem elég a hely. Bővítésre persze nem minden esetben van lehetőség, ám ha családi házunk van, akkor akár a tetőtér beépítésében, vagy még egy emelet felhúzásában

Hogyan fogyhatunk infraszaunával?

2024. február 20.|

Az infraszaunák kezdetben csak a szépség szalonok és wellness központok kiváltsága volt, ám ahogy elkezdett terjedni a szaunázás, az infraszaunák is egyre több helyen jelentek meg, szállodákban, hotelekben, sőt, még edzőtermekben is.

Go to Top