Szótár: bakcsó

2022. október 21.Életmód 161 szó0,9 perc olvasási idő
FőoldalSzótár: bakcsó

A bakcsó egy a gödényalakúak rendjébe, illetve gémfélék családjába tartozó védett madárfaj. Az állat védelmi értéke eléri a 100 000 Ftot. Számtalan földrészen megtalálható, ezek közé tartozik Európa, Amerika, Ázsia, továbbá Afrika is.

A trópusokon szeret élni, kedveli a víz közeli mocsaras helyeket. Az állat mérete szempontjából a nagyobb madarak közé tartozik, eléri a 60 cm-t is, ha a szárnyát kinyitja, az 1 méter is lehet.. Testtömege általában 700 g körül van. Alapvetően bujkáló madár, mely a szürkületet kedveli, ilyenkor a legaktívabb.

Szeret kolóniákban élni, más madarakat is odavonz. Az egyedek száma csökken, de még nem kritikus mértékű.

Ha még többet szeretnél tudni, akkor látogass el a bakcso.hu oldalra.

Bakcsó:

 

Még több olvasnivaló..

Hogyan fogyhatunk infraszaunával?

2024. február 20.|

Az infraszaunák kezdetben csak a szépség szalonok és wellness központok kiváltsága volt, ám ahogy elkezdett terjedni a szaunázás, az infraszaunák is egyre több helyen jelentek meg, szállodákban, hotelekben, sőt, még edzőtermekben is.

Így lehetünk földművesként a lehető legjobb egészségügyi állapotban

2023. szeptember 16.|

Felmérésekből nemrégiben kiderült, hogy a legveszélyesebb munkák közé a mezőgazdasági tevékenységek sorolhatóak, főleg akkor, ha csak Európát nézzük meg. A mezőgazdaságban ugyanis az egész év során, szinte megállás nélkül folynak a munkálatok, ezeknek elvégzéséhez pedig

Go to Top